• Andrian Candu
 • Preşedinte al Parlamentului,
  Vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova

Raportul Comisiei Europene, primit cu aplauze (Publika.MD)

Raportul Comisiei Europene, primit cu aplauze (Publika.MD)

15 Noiembrie 2013
Anunţul preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a fost aplaudat în Parlament.
 
Iar deputaţii din coaliţia de guvernare spun că sunt mulţumiţi de aprecierile Comisiei Europene. La rândul lor, comuniştii s-au arătat sceptici în legătură cu succesul ţării noastre. Ei spun că actuala guvernare nu poate asigura Moldovei regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

A. Candu: Comisia va prezenta imediat după summit-ul de la Vilnius propuneri de modificare a regulamentului 539 din 2001 prin a liberaliza regimul de vize pentru cetăţenii deţinători de paşapoarte biometrice.

"Noi am aşteptat raportul de progres al Comisiei Europene ştiam că acest raport va fi unul pozitiv. După Summit-ul de la Vilnius, Comisia Europeană urmează să vină cu o propunere legislativă privind abolirea regimului de vize a Moldovei. Noi depunem toate eforturile ca acest lucru să se întâmple pe parcursul anului 2014", a declarat preşedintele Parlamentului, I. Corman.

"Este un semn de încurajare pentru R. Moldova, pentru cetăţenii RM, dacă vom reuşi transferul în practică a acestei asigurări de susţinere pentru cetăţenii RM fireşte că va fi o mare victorie pentru coaliţia pentru integrare europeană", a menţionat deputatul PLDM V. Streleţ.

"Este o mare victorie care trebuie însuşită ca atare, trebuie tratată cu discernământ şi cu economie, cu fler politic, acesta este un curs neabătut şi asta îi isterizează pe comunişti", a adăugat parlamentarul liberal reformator I. Hadârcă.

Singurii care nu s-au bucurat de aprecierile oficialilor europeni au fost comuniştii. "Niciodată această liberalizare sub această guvernare a lui Leancă şi Filat care este o guvernare coruptă, liberalizarea regimului de vize nu va avea loc. Astfel de promisiuni am auzit şi în 2010, 2011, 2012, nu s-a realizat nimic", a subliniat deputatul comunist A. Reşetnicov.

http://www.publika.md/reactia-deputatilor-moldoveni-la-anuntul-lui-barroso--privind-liberalizarea-regimului-de-vize--este-o-mare-victorie_1683831.html
 • Contact

 • Parlamentul
  Republicii Moldova


  MD 2004, Republica Moldova,
  Chisinau, bd. Stefan cel Mare, 162.
  tel.: (373 22) 234404
  fax: (373 22) 268125
 • Partidul Democrat
  din Moldova


  MD 2001, Republica Moldova,
  Chisinau, str. Tighina 32.
  Tel.: (+373 22) 278229
  Fax: (+373 22) 278230
© Copyright Andrian Candu. Toate drepturile rezervate.