• Andrian Candu
 • Preşedinte al Parlamentului,
  Vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova

Promisiunea lui Candu: Consumatorii vor beneficia de reducerea tarifului la gaz, indiferent de fluctuaţiile cursului valutar

12 Noiembrie 2014

Indiferent de fluctuaţiile cursului valutar, consumatorii casnici vor beneficia de reducerea tarifului la gaz. Promisiunea a fost reiterată, aseară, de ministrul Economiei, Andrian Candu, la emisiunea Fabrika

Adrian Candu spune că va discuta cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică pentru ca reducerea preţului să fie resimţită şi de către cetăţenii de rând.

"Eu nu consider că este corect ca întreaga pierdere la nivel de curs valutar să fie o povară pe consumator. Este o discuţie semiprofesională cu ANRE. Trebuie găsite toate argumentele necesare, şi din punct de vedere fiscal şi contabil ca să-i convingem. Ca să găsească formula potrivită să se regăsească această reducere în factura oamenilor", a declarat Andrian Candu.

Iar la începutul anului viitor, vor începe negocierile pentru semnarea unui nou contract de achiziţie a gazelor.

"Am vorbit în premisă despre negocierea unui nou contract şi nu-l vom lăsa pe noiembrie, decembrie, anul viitor. Începem imediat după Anul Nou, după sărbători, să discutăm despre un nou contract pentru o perioadă de 3-5 ani", a menţionat ministrul Econimiei.

Analiştii media califică semnarea semnarea acordului dintre Gazprom şi Moldovagaz ca pe o confirmare că Moldova poate avea relaţii bune atât cu Estul, cât şi cu Vestul.

"Tot ce noi am auzit acum mai arată ceva. Arată că poţi să ai un vector european şi să faci în continuare cele potrivite şi normale şi cu Estul. Acum s-a dovedit cât de artificală este poveste ceea că dacă te uiţi către UE, trebuie să rupi orice relaţie cu estul. Iată că estul nu a rupt relaţia cu Moldova, dimpotrivă", Cristian tabără, analist media.

În contextul micşorării tarifului pentru gaze, Andrian Candu a menţionat că, pe viitor, ar putea fi ieftinită şi energia electrică.

 • Contact

 • Parlamentul
  Republicii Moldova


  MD 2004, Republica Moldova,
  Chisinau, bd. Stefan cel Mare, 162.
  tel.: (373 22) 234404
  fax: (373 22) 268125
 • Partidul Democrat
  din Moldova


  MD 2001, Republica Moldova,
  Chisinau, str. Tighina 32.
  Tel.: (+373 22) 278229
  Fax: (+373 22) 278230
© Copyright Andrian Candu. Toate drepturile rezervate.