• Andrian Candu
 • Preşedinte al Parlamentului,
  Vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova

Ar fi trebuit să luăm în calcul, în Coaliţie, ideea participării la alegeri într-un bloc electoral

Ar fi trebuit să luăm în calcul, în Coaliţie, ideea participării la alegeri într-un bloc electoral

30 Mai 2014
"Opinia mea personală, eu cred că noi, aici mă refer la Coaliţie, ar fi trebuit să luam în calcul ideea participării într-un bloc electoral, asta pentru ca oamenii să vadă încă de pe acum ce guvernare votează, să vadă că am pus punct certurilor din Coaliţie, că suntem în stare să creem o Coaliţie pe termen lung, a subliniat Candu într-un interviu pentru Unimedia

Totodată, Adrian Candu menţionează că participarea separată în alegeri dă PD-ului posibilitatea să crească, însă "sunt momente în care interesul nu trebuie să fie pe ce vrea un partid sau altul, ci pe interesul general, pe termen lung, al majorităţii electoratului".

"Eu aş fi preferat ca subiectul unui bloc electoral să fie discutat în Coaliţie. Însă înţeleg că ceilalţi colegi de coaliţie au anunţat deja public decizia lor categorică de a nu intra într-un bloc electoral, ca urmare lucrurile sunt clare", a subliniat vicepreşedintele PDM.

Realitatea.md aminteşte că, primul are a exclus ideea participării în bloc la alegeri a fost Partidul Liberal Democrat, condus de Vlad Filat. "Din analize obiective, participările în bloc nu neapărat aduc rezultat mai mare", a menţionat Filat.

Recent, vicepreşedintele PDM, speakerul Igor Corman, a declarat că Partidul Democrat nu intenţionează să participe în niciun fel de bloc în alegeri: "Noi avem propriul nostru proiect şi toate pregătirile pe care le-am făcut au fost în sensul de a participa singuri în alegeri. Ce va fi după alegeri, deja niciun partid nu poate spune, vom avea ceea ce va decide electoratul".

Menţionăm că alegerile parlamentare vor avea loc pe 30 noiembrie 2014.
 • Contact

 • Parlamentul
  Republicii Moldova


  MD 2004, Republica Moldova,
  Chisinau, bd. Stefan cel Mare, 162.
  tel.: (373 22) 234404
  fax: (373 22) 268125
 • Partidul Democrat
  din Moldova


  MD 2001, Republica Moldova,
  Chisinau, str. Tighina 32.
  Tel.: (+373 22) 278229
  Fax: (+373 22) 278230
© Copyright Andrian Candu. Toate drepturile rezervate.