• Andrian Candu
 • Preşedinte al Parlamentului,
  Vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova

Vizită de lucru în oraşul Ungheni

Vizită de lucru în oraşul Ungheni

12 Iulie 2017
Voi insista pe reluarea în regim de urgenţă a lucrărilor de reconstrucţie a drumului Chişinău - Ungheni şi a şoselei de centură a oraşului. Este ruşinos pentru responsabilii care au fost în domeniu ca un drum de legătură cu Uniunea Europeană să nu fie dat în exploatare nici după trei ani de la lansarea lucrărilor de reabilitare. Din punct de vedere economic, Ungheniul are o poziţie geografică foarte avantajoasă şi ea trebuie exploatată corespunzător, astfel încât regiunea să cunoască o dezvoltare rapidă în următorii ani.
 
Între timp, Zona Economică Liberă se bucură de popularitate, acest lucru fiind dovedit de interesul investitorilor străini de aş extinde afacerile aici. Problema este însă insuficienţa spaţiului care ar trebui mărit. Urmează să evaluăm bine situaţia şi să grăbim procesul legislativ în Parlament în privinţa proiectului de lege care va rezolva această problemă.


Marian Lefter, directorul general al Lear Corporation, cel mai mare rezident al ZEL Ungheni
 
De asemenea, am stat de vorbă cu medicii de aici. Spitalul raional are nevoie de dezvoltare şi un bloc chirurgical modern, iar medicii - de salarii mai mari. Sunt încrezător că o parte dintre aceste nevoi va fi rezolvată până la reforma spitalicească, rezultatul căreia presupune ca pacientul să se simtă îngrijit şi în siguranţă, ca instituţiile medicale să fie mai eficiente, să fie dotate cu echipamentele şi medicamentele necesare, iar lucrătorii medicale să aibă salarii competitive. Pe de altă parte, m-a bucurat faptul că am văzut tineri specialişti muncind acolo. Sunt sigur că proiectul „Prima casă“ va fi un mare imbold pentru ei. Şi implementarea sistemului tichetelor de masă va constitui un mare avantaj, mai ales în condiţiile de lucru ale cadrelor medicale.

Conducerea Spitalului Raional Ungheni 
Am avut o întâlnire productivă şi cu autorităţile locale, în cadrul căreia am discutat situaţia din raionul şi oraşul Ungheni şi problemele de aici: aprovizionare cu apă, gazificare, reparaţia drumurilor, colectarea selectivă şi depozitarea deşeurilor şi altele. Deci, probleme care vizează direct nivelul de trai al populaţiei şi pe soluţionarea cărora vom pune accent în următoarea perioadă.
 

 
Am abordat încă multe alte teme şi privitor la dezvoltarea agriculturii, accesul la bani ieftini, lipsa forţei de muncă, modernizarea căii ferate etc. Din păcate, ţara a pierdut timp trecând prin diverse crize, ceea ce a împiedicat mersul bun al lucrurilor şi dezvoltarea.. Din fericire, acum suntem pe calea cea bună şi avem toată voinţa de a rezolva problemele cărora cetăţenii sunt nevoiţi să le facă faţă.
 • Contact

 • Parlamentul
  Republicii Moldova


  MD 2004, Republica Moldova,
  Chisinau, bd. Stefan cel Mare, 162.
  tel.: (373 22) 234404
  fax: (373 22) 268125
 • Partidul Democrat
  din Moldova


  MD 2001, Republica Moldova,
  Chisinau, str. Tighina 32.
  Tel.: (+373 22) 278229
  Fax: (+373 22) 278230
© Copyright Andrian Candu. Toate drepturile rezervate.