• Andrian Candu
 • Preşedinte al Parlamentului,
  Vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova

Primul forum moldo-român în domeniul justiţiei, organizat la Chişinău

Primul forum moldo-român în domeniul justiţiei, organizat la Chişinău

10 Noiembrie 2016
Republica Moldova este pe calea cea dreaptă în procesul de reformare a sectorului justiţiei şi lupta contra corupţiei, iar România şi-a asumat angajamentul să-şi împartă din experienţă cu noi pentru consolidarea şi eficientizarea sistemului de drept din ţara noastră. Acesta este scopul organizării în premieră la Chişinău a Forumului Republica Moldova – România în domeniul justiţiei, la care au participat miniştrii justiţiei Raluca-Alexandra Prună şi Vladimir Cebotari, şefii celor mai importante instituţii de drept şi reprezentanţi ai societăţii civile în domeniu de pe ambele maluri ale Prutului.
DNA-ul şi Agenţia Naţională de Integritate română au demonstrat eficacitate maximă în urma reformelor de modernizare, iar prin rezultatele obţinute au dobândit  încrederea deplină a cetăţenilor.
Suntem siguri că şi Instituţiile juridice din Republica Moldova îşi vor spori randamentul în urma reformelor, doar aşa putem menţine un parcurs democratic. Am demonstrat că există voinţă politică în acest sens atunci când au fost votate cele mai importante instrumente, aşa cum este pachetul de legi cu privire la integritate, Legea procuraturii şi cea a procuraturilor de specialitate.
În calitate de preşedinte al Parlamentului vă asigur că vom merge până la capăt cu schimbări pe toate segmentele din reformă, iar combaterea corupţiei va rămâne o prioritate absolută pentru mandatul actualului Legislativ.
Şi pe această cale mulţumesc organizatorilor acestui eveniment şi îmi exprim  convingerea că ideile şi soluţiile ce vor fi analizate pe această platformă ne vor ajuta să înfăptuim o veritabilă reformă a justiţiei.

Mai multe detalii găsiţi aici:
http://candu.md/video/discurs-rostit-in-cadrul-primului-forum-moldo-roman-in-domeniul-justi-iei-organizat-la-chi-inau/ 
https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157674868680602

 
 • Contact

 • Parlamentul
  Republicii Moldova


  MD 2004, Republica Moldova,
  Chisinau, bd. Stefan cel Mare, 162.
  tel.: (373 22) 234404
  fax: (373 22) 268125
 • Partidul Democrat
  din Moldova


  MD 2001, Republica Moldova,
  Chisinau, str. Tighina 32.
  Tel.: (+373 22) 278229
  Fax: (+373 22) 278230
© Copyright Andrian Candu. Toate drepturile rezervate.