• Andrian Candu
 • Preşedinte al Parlamentului,
  Vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova

Andrian Candu: Ne dorim un transfer de expertiză din partea Lituaniei în implementarea Acquis-ului comunitar

Andrian Candu: Ne dorim un transfer de expertiză din partea Lituaniei în implementarea Acquis-ului comunitar

12 Martie 2015
Parlamentul Republicii Moldova şi Seimasul Lituaniei vor intensifica relaţiile de cooperare la nivelul comisiilor parlamentare pentru facilitarea procesului de implementare a acquis-ului comunitar, inlusiv transferul de expertiză şi bune practici.
 
Despre aceasta au discutat în cadrul unei întrevederi Preşedintele Parlamentului Andrian Candu cu Preşedintele Seimasului Lituaniei, Loreta Graužiniene.
 
 „În două săptămâni urmează să avem deja formată componenţa Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Lituania. Ne propunem să intensificăm activitatea acestui grup pentru a beneficia plenar de expertiza Lituaniei în ceea ce priveşte consolidarea capacităţilor instituţionale în procesul de integrare europeană, sporirea transparenţei activităţii legiuitorilor şi informatizarea procesului legislativ. Lituania are o experienţă bogată în acest sens şi ne dorim un transfer de expertiză pentru a evita greşelile şi pentru a economisi timp”, a declarat Andrian Candu.
 
Andrian Candu a adresat felicitări Speakerului şi cetăţenilor lituanieni cu prilejul aniversării a 25 de ani de la restaurarea independenţei, exprimând totodată gratitudine pentru sprijinul acordat Republicii Moldova pe calea integrării europene.
 
La rândul său, Preşedintele Seimasului Lituaniei, Loreta Graužiniene a menţionat că ţara sa a redefinit priorităţile politicii externe, iar Republica Moldova, Ucraina şi Georgia ocupă acum printre primele poziţii.
 
Susţinem parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv prin apelurile pe care le facem în timpul vizitelor oficiale către parlamentele ţărilor Uniunii Europene de a ratifica Acordul de Asociere între Republica Moldova şi UE”, a declarat Speakerul lituanian.
 
Loreta Graužiniene a mai menţionat că Forul legislativ lituanian a acumulat o experienţă vastă în procesul de implementare a legislaţiei europene şi deputaţii lituanieni vor fi bucuroşi să o împărtăşească colegilor din Republica Moldova.  
 
Menţionăm că Speakerul Andrian Candu îşi încheie astăzi vizita la Vilnius, prilejuită de participarea la manifestările organizate cu ocazia marcării a 25 de ani de la restaurarea independenţei Lituaniei.
 • Contact

 • Parlamentul
  Republicii Moldova


  MD 2004, Republica Moldova,
  Chisinau, bd. Stefan cel Mare, 162.
  tel.: (373 22) 234404
  fax: (373 22) 268125
 • Partidul Democrat
  din Moldova


  MD 2001, Republica Moldova,
  Chisinau, str. Tighina 32.
  Tel.: (+373 22) 278229
  Fax: (+373 22) 278230
© Copyright Andrian Candu. Toate drepturile rezervate.